Contact

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is het zuidpunt van het werelddeel Afrika, omgeven door de Indische en Atlantische Oceaan. In het noorden wordt het land begrensd (van west naar oost) door Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Swaziland. In het oosten van het land ligt de zelfstandige staat Lesotho, die geheel door Zuid-Afrika wordt omgeven.

Bevolking
In Zuid-Afrika wonen zo'n 56,5 miljoen inwoners. De oppervlakte van Zuid-Afrika is 1.221.037 km². Dit is 58 maal Nederland. Van de bevolking kan 85% boven de 15 jaar lezen en schrijven. Helaas zijn er grote verschillen tussen arm en rijk, baart de uitbreiding van AIDS epidemie grote zorgen en is het aantal misdaden behoorlijk hoog.

Regenboog natie
Zuid-Afrika wordt wel de "Regenboog natie" genoemd, een verenigd land dat bouwt aan zijn toekomst en waar alle bevolkingsgroepen hun thuis hebben. Er zijn veel natuurlijke rijkdommen onder andere: goud, steenkool, uranium en platina en diamanten. Een natuurlijk gevaar is de langdurige droogte.

Klimaat
Omdat Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen omgekeerd aan die van Nederland. In juli en augustus is het winter. Het land is zo groot dat het klimaat niet in enkele regels is weer te geven. De winters zijn droog en de nachten zijn dan koel. In de zomer zijn de dagen langer, regent het wat meer, maar is het overdag behoorlijk warm (gemiddeld 35 graden).

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Zuid-Afrika 

Alles over Zuid-Afrika
Over de IECC Projecten in Zuid Afrika (e.o.)
Andere landen
Malawi Botswana Swaziland