Contact

Eswatini (Swaziland)

Eswatini, bij ons beter bekendo onder de Brits koloniale verbastering Swaziland) is ongeveer even groot als Wallonië. Het is geheel ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique, en heeft bijgevolg geen kustlijn. Het grenst 535 km aan Zuid-Afrika en 105 km aan Mozambique. 

In het oosten strekt het Lubombo-gebergte met een maximale hoogte van 600 meter en een droge subtropische klimaat in noord-zuidelijke richting. De laagte ten westen daarvan ligt ongeveer 200 m boven de zeespiegel. Deze wordt door een droge bos-landschap gedomineerd. Het klimaat is hier al bijna tropisch warm - gedurende de zomermaanden stijgt het kwik soms boven 32 graden Celsius. De regio is onder meer geschikt voor de teelt van suikerriet. Het middelveld met zijn vruchtbare heuvels en valleien heeft een gemiddelde hoogte van 700 m boven de zeespiegel. Het beslaat ruim een kwart van de totale oppervlakte van Swaziland. De hoogvlakte in het westen van het land ligt ongeveer 1 300 m boven de zeespiegel en gaat in het westen in de Zuid-Afrikaanse Drakensbergen over. Hier worden onder meer bosgebieden aangetroffen. De regio heeft in het algemeen een gunstige klimaat.

Armoede
Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft in Swaziland 69,2% van de bevolking onder de armoedegrens.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Swaziland 

Andere landen
Zuid-Afrika Malawi Botswana