Contact

Malawi

Malawi is een land in Zuidelijk Afrika en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique. Malawi is de huidige naam voor het voormalige Britse Protectoraat Nyasaland. Nyasa is het grote meer dat een groot deel van de grenzen Malawi bepaalt. Malawi werd onafhankelijk in 1964 en heeft sinds 1994 meer-partijen verkiezingen.

Bevolking
Er wonen ca. 21 miljoen mensen (2020; groeicijfer: 2,75%), op een oppervlakte van 118.484 km2 (3,5x Nederland). Hiermee is Malawi een van de dichtstbevolkte landen van Afrika. Kindersterfte is hoog en de levensverwachting bij de geboorte ligt op 50,03 jaar. De religie is verdeeld over protestant (55%), katholiek (20%) en moslim (20%).

Economische situatie
Het inkomen ligt er laag. Het inkomen per hoofd van de bevolking (2007) is  $600. Ter vergelijking voor Zuid Afrika is dat $13.300 en in Nederland wordt er gemiddeld $32.100 verdiend. Malawi is een van de armste landen ter wereld. 53% van de bevolking in Malawi leeft onder de armoedegrens. Het land is volledig door andere landen omsloten. Het heeft geen natuurlijke hulpbronnen of belangrijke grondstoffen, geen zeehaven en is ook erg getroffend door de aidsepidemie.

Taal
De officiële taal is Chichewa, de taal van de grootste bevolkingsgroep de Chewa's. Er wordt ook Engels gesproken.

Klimaat
Malawi heeft een tropisch klimaat. De regentijd valt tussen november en april. De beste tijd om Malawi te bezoeken is dus tussen eind april en begin november. In oktober is de gemiddelde temperatuur 33 graden Celsius. Juli is de koudste maand met een gemiddelde temperatuur van 21 graden Celsius.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Malawi 

Alles over Malawi
Over de EBC Over Wells of Joy
Andere landen
Zuid-Afrika Botswana Swaziland