Contact

Historie

In 1976 is de stichting gestart onder de naam Stichting In Zijn Opdracht. Deze stichting is opgericht als een vriendenclub voor de zwarte evangelist Shadrach Maloka die door de EO was uitgenodigd om in Nederland iets te vertellen over zijn werkzaamheden. Veel mensen herinneren Shadrach Maloka als die zwarte man die op de EO-Familiedag met een accordeon de grote zaal binnenkwam met een hele grote groep zingende kinderen achter hem aan.

Enkele Nederlandse vrienden van de evangelist hebben in 1976 de Stichting In Zijn Opdracht opgericht, om hem te ondersteunen bij zijn werk.

Na zijn overlijden in 1996 heeft de stichting, als eerbetoon, de naam Stichting Shadrach Maloka gekregen.

 

Stichting Opdracht in Afrika zet het levenswerk voort van Shadrach Maloka: 'Van tentevangelisatie tot zelfstandige gemeente'

In januari 2013 is de naam van de stichting veranderd in Opdracht in Afrika om duidelijker te kunnen communiceren waar de stichting voor staat. De activiteiten van de stichting blijven echter hetzelfde: het voortzetten van Shadrach Maloka's levenswerk door het ondersteunen van evangelisatie en ontwikkelingshulp in Zuidelijk Afrika.