Contact

Home Based Care

Vanuit het Chingazi Rural Hospital loopt sinds 2013 een thuiszorg-programma dat zich richt op chronisch zieke patiënten en kwetsbare (wees)kinderen in 13 dorpen in de provincie Thyolo. 

Chronisch zieken en mensen in hun laatste levensfase

Eens per twee weken worden circa 20 patiënten waarvoor plek ik binnen het thuiszorgprogramma door een arts of verpleegkundige bezocht. Dit om hun hoop te bieden in hun uitzichtloze en erg schrijnende situaties en de kwaliteit van hun leven te verhogen. Voor de mensen in hun laatste levensfase wordt gestreefd naar een waardevol en draagbaar levenseinde. Het programma is erg succesvol en heeft de leefomstandigheden van deze doelgroep sterk verbeterd. Waar zij eerst de hele dag op de grond in een donker en stoffig hutje lagen, kunnen zij zich nu weer voortbewegen en buiten aan het dorpsleven deelnemen.

Ongemakken die het chronisch ziek zijn met zich meebrengt worden verlicht door medicijnen, gezondheidsvoorlichting en psychosociale zorg. Mantelzorgers worden getraind hoe zij het beste zorg kunnen dragen voor de zieke. Daarnaast ontvangen zij voedselhulp en zaden en een training om daarin meer zelfvoorzienend te zijn. Tijdens de laatste overstromingsramp ontvingen zij noodhulp in de vorm van voedsel, dekens en wederopbouw van huizen.

Kwetsbare weeskinderen

Er zijn ook een aantal kwetsbare (wees)kinderen in het programma opgenomen Zij ontvangen onderwijshulp in de vorm van een schooluniform, schoolbenodigdheden en studiegeld.

Geitenproject

In de afgelopen jaren ontvingen de patiënten en kinderen een geit en een training over hoe voor een geit te zorgen en hoe een geiten business te runnen. Dit om hen meer zelfvoorzienend te laten zijn voor gezondheids- en educatiekosten voor de toekomst.

Kosten en inkomsten

De kosten per jaar voor dit project bedragen jaarlijks ca. € 5.000.

Bent u geinteresseerd om dit o zo belangrijke en waardevolle werk financieel te steunen? Wij zijn als stichting op zoek naar meer vaste donateurs om deze kosten te kunnen dragen. Daarom zijn wij een familie adoptie programma gestart. Per maand betaalt u als sponsor een vast bedrag €18, wat ten goede komt aan een groep families. Uiteraard zijn eenmalige bijdragen ook meer dan welkom.

Word donateur!

Vul deze antwoordkaart in en stuur deze op naar ons secretariaat (Dr. de Visserlaan 16, 1272 GX Huizen) of scan de ingevulde antwoordkaart in en stuur deze naar infoopdrachtinafrikanl

 

Download de antwoordkaart