Malawi

MISSIE EN DOEL

Wells of Joy is in het jaar 2000 als Malawiaans initiatief van start gegaan als reactie op de verwoestende effecten van de AIDS-epidemie. Inmiddels is het programma flink uitgegroeid en werken we met een team van zo’n 20 vrijwilligers vanuit 2 centrums in 17 dorpen aan de rand van Blantyre. Medio juli 2015 verlenen we actief hulp aan 300 families.

Missie
Vanuit de boodschap van Gods liefde en mededogen ondersteuning te geven aan kwetsbare groepen zoals weeskinderen en weduwen, gehandicapten en chronisch zieken (meestal HIV/AIDS patiënten).  

Doel
Ons doel is het bieden van zorg aan kwetsbare groepen met een speciale focus op HIV/AIDS-patiënten en weeskinderen. Dit wordt gedaan door het bieden van thuiszorg, medicijnen, goede voeding en dagopvang voor weeskinderen. Daarnaast kunnen naaste familieleden van chronische zieken leningen (microkredieten) ontvangen voor inkomen-genererende activiteiten, zodat ze beter kunnen zorgen voor hun familie.  Verder delen we in veel van onze activiteiten Gods woord van Hoop met de mensen met het gebed dat zij daardoor geraakt worden en met God hun leven verder leiden.