Bestuur

Opdracht in Afrika heeft een bestuur van vrijwilligers die fondsen werven, PR-activiteiten verrichten en contacten onderhouden. Het bestuur vergadert over uiteenlopende zaken op bestuurlijk en financieel niveau maar is bijvoorbeeld ook heel praktisch bezig met het versturen van nieuwsbrieven en andere promotionele activiteiten.

 

Frida Barmentlo - Voorzitter en Coördinator Zuid-Afrika

Frida Barmentlo (1960) is getrouwd en moeder van drie kinderen. Ze heeft een eigen praktijk voor Bekken-, Oedeem- en Oncologiefysiotherapie. Ze ontmoette Shadrach Maloka voor het eerst in 1992 tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika. Door hem en zijn werk geinspireerd werd ze in 1999 bestuurslid en is sinds 2007 voorzitter van OIA. Het aansturen van het bestuur in Nederland en het coördineren van de projecten in Zuidelijk Afrika met alle cultuurverschillen is een uitdaging en tegelijkertijd boeiend en zegenrijk werk met als gevolg diepe vriendschappen met de Afrikaan.

Jos Joosse - Vicevoorzitter en coöordinator Malawi

De derde wereld heeft altijd al een aantrekkingskracht op Jos uitgeoefend vooral in de begeleiding van de naaste om zoveel mogelijk op eigen benen te leren staan. Eerst in voormalig Oost - Europa met vervolgens Haïti en nu met Opdracht in Afrika in Malawi en Zuid-Afrika. Jos begeleidt regelmatig toeristen als reisleider. Tussen het reizen door heeft hij regelmatig de gelegenheid om de door Opdracht in Afrika ondersteunde projecten te bezoeken. Dit zorgt voor korte communicatielijnen. Veel nieuws uit het Afrikaanse werkveld komt dan ook uit eerste hand op de bestuurstafel.

 

Esther van Tongeren - Secretaris

Esther van Tongeren-Domburg (1978), getrouwd en moeder van 3 kinderen. Zij is als secretaris sinds januari 2010 bestuurslid van Opdracht in Afrika. Tijdens haar studie heeft ze een aantal maanden stage gelopen in Malawi. Het Afrikaanse leven heeft toen veel indruk op haar gemaakt. Zij zet zich daarom met veel vreugde in voor het opbouwende werk van deze stichting.

Annette van Vliet - Coördinator Malawi

Annette van Vliet (1985) zit sinds 2010 in het bestuur als coördinator Malawi. Zij heeft daarvoor 2 jaar in Malawi gewerkt, waar zij ook in contact was met de EBC. Zij onderhoudt veel contacten met Malawi over de lopende projecten en over nieuwe projecten, waar zij ook subsidie aanvragen binnen Nederland voor indient. Daarnaast stuurt zij de werkgroep Hoevelaken naar Malawi aan. Annette is kinder- en neonatologie verpleegkundige. Vanaf eind 2013 hoopt zij voor 2 jaar in Pakistan te gaan werken, maar de wens is dat zij na die periode weer actief zal zijn voor de stichting.

 

Gerjos Joosse - Penningmeester

Gerjos Joosse (1976) is getrouwd met Caroliene en vader van drie kinderen. Als penningmeester houdt hij zich hoofdzakelijk bezig met de financien van onze stichting. Het voeren van de administratie, onderhouden van (financiële) contacten met de besturen in Zuid-Afrika en Malawi en het opstellen van jaarrapporten, begrotingen en projectoverzichten vormen zijn voornaamste taken. In het dagelijks leven is Gerjos accountant/relatiebeheerder bij een regionaal accountantskantoor.

Annemarie Schaap - PR en fondsenwerving

Annemarie Schaap (1987) maakte tijdens een stageperiode in 2009 kennis met het leven in Zuid-Afrika. In die periode ervoer zij van dichtbij het reilen en zeilen van kerken en diverse gezondheidszorgprojecten. Van hieruit is de passie ontstaan om ook vanuit Nederland actief betrokken te zijn op dit continent. Annemarie houdt zich als bestuurslid bezig met PR en fondsenwerving. In het dagelijks leven is zij werkzaam als organisatieadviseur binnen de gezondheidszorg.

 

Henk Schaap - PR en communicatie

Henk Schaap (1985) richt zich op activiteiten ter promotie van de naamsbekendheid van de stichting en het up-to-date houden van mensen en bedrijven over de activiteiten van Opdracht in Afrika. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van folders, nieuwsbrieven en ander drukwerk. Daarnaast is hij webmaster van opdrachtinafrika.nl. In het dagelijks leven is Henk design director bij een ICT-bedrijf dat websoftware ontwikkelt.