Nieuws

Doneer: Noodhulp Malawi na cycloon Idai

NL34 INGB 0003 7233 35

t.n.v. Stichting Opdracht in Afrika te Huizen
o.v.v. 'Noodhulp Malawi' 

 

Opens external link in new windowNu online doneren

 

Medio maart heeft cycloon Idai een enorme ravage aangericht in het zuidoosten van Afrika. Gevreesd wordt dat dit kan uitgroeien tot de grootste weer-gerelateerde natuurramp ooit in deze regio. Mozambique, Zimbabwe en Malawi zijn zwaar getroffen. Zeker 3 miljoen mensen zijn getroffen, meer dan 500.000 mensen zijn dakloos geraakt.

Stichting Opdracht in Afrika leeft mee met de slachtoffers. Malawi is een van de landen waaraan de stichting hulp verleent.

Omvang ramp

De totale omvang van de ramp en het aantal slachtoffers is nog onduidelijk, maar vele huizen, dorpen en landbouwgronden zijn verwoest of weggespoeld. Ook zijn er veel doden te betreuren. Diverse dorpen en kerken die onze stichting steunt zijn verwoest.

Hulp

De natuurramp treft de landen vlak voor de belangrijkste oogst van het jaar. De verwachting is dat de oogst (meestal rond Pasen) zeer matig zal zijn omdat alles is weggevaagd. Mensen leven hier vooral van zelfvoorzienende landbouw. Dit betekent dat er een groot voedseltekort ontstaat. Zonder hulp zullen miljoenen mensen de komende maanden honger lijden.

Als stichting hebben we besloten om onze tweede voorzitter Jos Joosse naar Malawi te sturen. Hij zal begin april afreizen en daar als waterbouwkundige en adviseur zich inzetten om de mensen daar te helpen.

Daarnaast zal de stichting extra hulp bieden op medisch gebied, voedselvoorziening en herbouw van huizen en kerken.

Steun

We hebben uw steun hard nodig. Helpt u mee?

NL34 INGB 0003 7233 35

t.n.v. Stichting Opdracht in Afrika te Huizen
o.v.v. 'Noodhulp Malawi'  

Opens external link in new windowNu online doneren

 

 

vrijdag 22 maart 2019